Archief

Westlander Hofstede draagt ook dit jaar bij aan succes Roglic

De Westlandse wielrenner Lennard Hofstede (25) maakt opnieuw deel uit van een topsucces van ploeggenoot Primoz Roglic.

Net als verleden jaar won de Sloveen de Vuelta (Ronde van Spanje) en waren er belangrijke bijdragen voor de uit Poeldijk afkomstige Hofstede in de ploeg van Jumbo Visma.

Vorig jaar nam hij in de laatste dagen van de Vuelta noodgedwongen de rol over van de Duitser Tony Martin, nadat deze was uitgevallen. Ook in deze editie heeft Hofstede veel kopwerk verricht 'op het vlakke'. En als hij niet voorop reed, koerste hij meestal als steun en toeverlaat pal naast Roglic.

Zaterdag maakte Hofstede deel uit van een omvangrijke kopgroep in een zware etappe met aankomst bergop. Dat was strategisch nuttig, want op die manier zou hij eventueel in de finale nog van dienst kunnen zijn voor zijn kopman. En dat kwam ook helemaal uit, al was zijn bijdrage van korte duur.
Maar ook dan helpen alle beetjes. Want toen Roglic op amper enkele kilometers voor de finish in grote problemen verkeerde, kon Hofstede toch nog even kopwerk doen.

Vanmiddag was de afsluitende etappe in Madrid. Volgens een min of meer ongeschreven regel wordt de drager van de rode trui dan met rust gelaten en wordt het een sprintersbal; zo ook deze editie.