Archief
OGP

Verkeersdrempels hadden averechts effect

Twee verkeersdrempels op de Zouteveenseweg in Schipluiden zijn binnen een jaar na plaatsing alweer weggehaald. Hoewel ze de snelheid eruit haalden voor het autoverkeer, waren fietsers er minder blij mee.

Bewoners rond de Zouteveenseweg klagen al jaren over verkeersoverlast. Vooral 's avonds zou de weg worden gebruikt als "racebaan", zei bewoner Erik Folkers in 2019. Hij vroeg de gemeente destijds actie te ondernemen.

Vorig jaar oktober zijn de eerste maatregelen genomen. Om de oversteek voor fietsers op de Zuidkade veiliger te maken, werden in het midden van de Zouteveenseweg drempels geplaatst. Tot verbazing van fractievoorzitter Jakob Jongsma van politieke partij OGP werden die drempels eind juli opeens weer weggehaald. Reden voor hem om vragen te stellen aan burgemeester en wethouders.

Uit antwoorden blijkt nu dat fietsers geregeld onderuit gleden over de drempels. "Dit soms met letsel tot gevolg", aldus B en W. In overleg met de omwonenden zijn de drempels daarom weggehaald.

Midden-Delfland zoekt nu naar een andere oplossing om de verkeersveiligheid op de Zouteveenseweg structureel te verbeteren. Een verkeerskundig bureau is daarover om advies gevraagd.