Archief
WOS

'Klein bosje' op supermarktlocatie Den Hoorn

Er moet in de komende jaren een 'klein bosje' ontstaan op het lege terrein aan de Dijkshoornseweg en Looksingel in Den Hoorn.

Dat heeft wethouder Wendy Renzen vanavond laten weten, na vragen van raadslid Niek Knaap (OGP). De raad nam vlak voor het zomerreces al een motie aan om het terrein te verfraaien.

Op die locatie moet in de toekomst namelijk een nieuwe (Jumbo-)supermarkt komen. De gemeenteraad gaf in 2017 al groen licht voor het bestemmingsplan, maar sindsdien is er niets meer gebeurd. Er zijn al meerdere rechtszaken geweest. De Raad van State moet zich op een later moment opnieuw buigen over het exploitatieplan, maar er is nog altijd geen zittingsdatum gepland. Dit terwijl de gemeente het gewijzigde plan al in juni 2020 naar de hoogste bestuursrechter heeft gestuurd.

Naast de gang naar de Raad van State lopen er nog meer juridische procedures rond het centrumplan Den Hoorn. "Deze procedures zullen nog enige tijd in beslag nemen. Dit heeft onder andere te maken met termijnen van de diverse rechtsorganen", liet een woordvoerder eerder dit jaar weten aan de WOS.

Daarom is nu dus besloten om het terrein te gaan opknappen. "De plek raakt nu langzaam begroeid met jonge bomen en struiken. Hier maken we gebruik van", aldus Renzen. "Een deel van deze jonge bomen en struiken laten we staan. Deze groeien de komende jaren uit tot een klein bosje. Er komen paden doorheen en langs. Zo kunnen bewoners het groen gebruiken om er te ontspannen of om er te spelen." De gemeente heeft inmiddels een offerte opgevraagd bij een aannemer om te zien wat het opknappen van het terrein gaat kosten.

Wethouders Renzen en Smit gaan binnenkort bij de omwonenden langs om het schetsontwerp te toetsen. Daarna wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad.