Archief
WOS

'Supermarktterrein' Den Hoorn wordt verfraaid

Het lege terrein aan de Dijkshoornseweg en de Looksingel in Den Hoorn krijgt, tijdelijk, een mooiere uitstraling.

Dat is de uitkomst van een voorstel dat dinsdagavond door OGP-raadslid Ria Heutink werd ingediend tijdens een raadsvergadering in Midden-Delfland.

Heutink schetste over het algemeen een positief beeld van het dorpscentrum van Den Hoorn, met gezellige terrassen en leuke winkels en altijd iemand tegenkomen. "Tegelijkertijd wachten veel mensen op een andere invulling van het centrum", aldus het raadslid. Zij doelt daarmee op de bouw van een tweede supermarkt en een aantal woningen op het lege terrein. De raad ging daar jaren geleden al mee akkoord, maar door allerlei juridische procedures worden de werkzaamheden steeds vertraagd. Later dit jaar buigt de Raad van State zich opnieuw over het plan.

De afgelopen jaren zijn er enkele initiatieven geweest om het terrein op te fleuren. In 2019 heeft een aantal raadsleden de bouwhekken vervangen door houten boerenhekken en is er een mengsel van wilde bloemen ingezaaid. "Maar helaas, het zaad deed niks. Dus er is niks opgekomen", aldus Heutink. Begin 2020 is door creatievelingen de ludieke tekst 'Helemaal Super?' op het veld gezet en afgelopen kerst nam Cultuurstek Den Hoorn het initiatief voor een kerstboom op het terrein. Desondanks ligt het grasveld er nu "een beetje treurig bij", constateerde Heutink.

De motie om het terrein te verfraaien werd behalve door OGP ook ondertekend door CDA, VVD, D66, ChristenUnie en PvdA. Wethouder Wendy Renzen zegde toe ermee aan de slag te gaan. Ze gaat met omwonenden in gesprek over hoe het veld eruit moet komen te zien en brengt daarover uiterlijk in oktober verslag uit aan de raad. Mijn Partij stemde als enige tegen. Fractievoorzitter Ed Roeling vond het niet aan de gemeente om hier kosten voor te maken. Volgens hem was het beter om het terrein tijdelijk te verhuren aan een ondernemer, zodat die er iets mee kan doen.