Archief

Dichtgetimmerd café inspireert creatievelingen

Een nieuwe aandachtstrekker in Den Hoorn: een banier op het dichtgetimmerde Café Delfland aan de Hoornseweg. Met een knipoog naar de vroegere naam 'De Put', staat er in blokletters 'Pas als het kalf (ver)dronken is...' op de gevel van deze entree van het dorp.

De initiatiefnemers behoren tot een groepje creatieve geesten dat onlangs in manshoge letters ('Helemaal super?') aandacht vroeg voor 'het gat van Den Hoorn', de locatie van het centrumplan dat al tientallen jaren op realisatie wacht. "Eigenlijk willen we met dit soort uitingen vooral een thema/probleem aankaarten op een creatieve manier", verklaren desgevraagd Nick Keijzer en Tim van den Eijk.

Zij balen van de treurige aanblik van het met spaanplaten dichtgespijkerde café. "Wij vinden dat je daar als burger wat van je kan laten horen. Ons doel: een glimlach van een passant, een frons van een dorpsbewoner, een bevestigende knik van een lokale ondernemer, een 'achter de oren krabben' van beleidsmakers of eigenaars... en ga zo maar door. Daarin hebben we verder geen eigen belang."

Categorieen:
Cultuur