Archief

Rodenburg: vertragen centrumplan Den Hoorn 'slechte strategie'

Burgemeester Arnoud Rodenburg is er niet blij mee dat het waarschijnlijk nog lang gaat duren voordat er eindelijk gebouwd kan worden in het centrum van Den Hoorn. Hij reageert daarmee op de woorden van de advocaat van projectontwikkelaar Van Leeuwen, die vorige week liet weten nog vele bezwaarmogelijkheden te zullen benutten. "Het klinkt als een slechte strategie", aldus Rodenburg maandag in zijn weekboek.

Vorige week dinsdag kwam het centrumplan voor het dorp weer aan de orde in een commissievergadering van de gemeenteraad. In 2013 won ontwikkelaar Waaijer een prijsvraag van de gemeente met zijn plan om in Den Hoorn een tweede supermarkt en nieuwe woningen te bouwen. Over dit plan is al jaren strijd met Van Leeuwen, onder meer over diverse erfdienstbaarheden.

Tijdens de commissievergadering liet advocaat Leijh weten dat er nog diverse bezwaarmogelijkheden zullen komen om de plannen te vertragen en dat zijn cliƫnten en mogelijk ook omwonenden, ondernemers en andere partijen die zouden benutten.

Rodenburg hoopt echter dat dit niet gebeurt: "Onze inwoners zitten niet op dit soort gedoe te wachten. Die vragen vooruitgang en geen stilstand."

Verlies nemen

Overigens kwam Mijn Partij-fractieleider Ed Roeling vorige week met een andere optie. B en W moeten hun verlies nemen en Waaijer en supermarkt Jumbo afkopen. De andere partijen in de gemeenteraad zien hier echter nog geen heil in.

Categorieen:
Politiek