Archief
Michiel Steenwinkel

Michiel Steenwinkel

'Plannen voor restaurant in gemeentehuis Maasland kunnen doorgaan'

Er kan definitief een restaurant komen in het oude gemeentehuis in Maasland. Dat bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. Geen van de aanwezige partijen toonde bedenkingen tegen het plan. Het voorstel om de panden voor 750.000 euro te verkopen aan de initiatiefnemer is op voorstel van Frank van Lier (Mijn Partij) geen hamerstuk over twee weken, gezien het langlopende dossier 'centrumplan Maasland'.

Een meerderheid van de gemeenteraad besloot in september vorig jaar de panden in de verkoop te zetten, nadat eerdere plannen voor een dorpshuis niet haalbaar bleken. Tussen maart en mei konden geïnteresseerden zich met hun initiatief melden bij een makelaar. Uiteindelijk meldden vijf geïnteresseerden zich. Drie van hen deden financieel gezien geen goed bod, waardoor er nog twee plannen overbleven. Het college heeft een voorkeur voor een daarvan.

In dat plan blijft de karakteristieke uitstraling van beide panden behouden, net als de glas-in-loodramen. Er komt dus een restaurant in het oude gemeentehuis, geëxploiteerd door een ervaren horecaondernemer uit Maassluis. Ook zijn er mogelijkheden voor woningbouw op de plek van de gesloopte kantoorvleugel en (op termijn) de locatie van de brandweerkazerne. In het plan van de beoogde koper komt ook een tandartspraktijk voor.