Archief
Google Streetview

Google Streetview

Midden-Delfland doet gemeentehuis Maasland in de verkoop

De gemeente Midden-Delfland gaat het voormalige gemeentehuis in Maasland en het aangrenzende pand 'Huize Barendrecht' definitief verkopen. Met dat voorstel van het college van B en W stemde dinsdagavond een meerderheid van de gemeenteraad in. De fracties van PvdA, D66 en Mijn Partij stemden tegen.

De gemeenteraad stemde in januari nog in met een plan om van het oude raadhuis een dorpshuis te maken. Na een gesprek met meerdere initiatiefnemers en het bestuderen van de idee├źn kwam het nieuwe college van B en W echter tot de conclusie dat het plan niet levensvatbaar is. Daarnaast is het volgens enkele fracties 'te duur' om de panden in eigendom van de gemeente te houden.

Op verzoek van OGP-fractievoorzitter Jakob Jongsma worden de in slechte bouwkundige staat verkerende kantoorvleugel, de bodewoningen en de voormalige politiepost dit jaar nog niet gesloopt, iets wat wel het oorspronkelijke plan was. Jongsma wil dat eerst wordt bekeken of een eventuele koper deze delen van de panden wil opnemen in zijn of haar plannen.