Archief
Michiel Steenwinkel

Michiel Steenwinkel

'Restaurant in oude gemeentehuis Maasland'

Er komt hoogstwaarschijnlijk een restaurant in het oude gemeentehuis van Maasland. Dit blijkt uit een raadsvoorstel van het Midden-Delflandse college van B en W over de verkoop van het pand, inclusief het naastgelegen Huize Barendregt. De verkoop levert 750.000 euro op, ruim boven de taxatiewaarde.

Een meerderheid van de gemeenteraad besloot in september vorig jaar de panden in de verkoop te zetten, nadat eerdere plannen voor een dorpshuis niet haalbaar bleken. Tussen maart en mei konden geïnteresseerden zich met hun initiatief melden bij een makelaar. Uiteindelijk meldden vijf geïnteresseerden zich. Drie van hen deden financieel gezien geen goed bod, waardoor er nog twee plannen overbleven. Het college heeft een voorkeur voor een daarvan.

In dat plan blijft de karakteristieke uitstraling van beide panden behouden, net als de glas-in-loodramen. Er komt dus een restaurant in het oude gemeentehuis, geëxploiteerd door een ervaren horecaondernemer uit Maassluis. Ook zijn er mogelijkheden voor woningbouw op de plek van de gesloopte kantoorvleugel en (op termijn) de locatie van de brandweerkazerne. In het plan van de beoogde koper komt ook een tandartspraktijk voor.

Bekijk hieronder de reportage die we eerder maakten over het oude gemeentehuis: