Archief
Regio15

Regio15

Zwembad De Boetzelaer in Monster verwoest door brand

Zwembad De Boetzelaer in Monster is donderdagavond compleet verwoest door een uitslaande brand. Het pand kan volgens een woordvoerder van de brandweer als verloren worden beschouwd. "Het staat van voor tot achter in de fik. Het enige wat we nu nog kunnen doen is zo goed mogelijk de omgeving proberen te redden."

De melding van de brand werd rond 22.30 uur gedaan. Bij aankomst van de brandweer kwam er al veel rook uit het pand. Een paar minuten later sloegen de vlammen uit het gebouw. Omwonenden wordt geadviseerd om de ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rook. Vooralsnog zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De Madeweg, waar het zwembad aan gevestigd is, is in beide richtingen volledig afgesloten voor het verkeer. De brand is ontstaan in een machine voor koffie of frisdrank. Een woordvoerder van de brandweer liet desgevraagd weten dat het zwembad al gesloten was toen de brand uitbrak. Er was niemand meer in het pand aanwezig.

Omgeving

Hoewel het zwembad niet meer te redden valt, doet de brandweer er alles aan om de omgeving niet in vlammen op te laten gaan. Dankzij een gunstige windrichting heeft het naastgelegen gebouw van de Eerste Westlandse Montessorischool weinig last van de brand. Ook de paarden van een nabijgelegen manage zijn veiliggesteld.