Archief

Eerste paal Boetzelaer de grond in, 'oplevering op 1 juni 2021'

De nieuwbouw van het verwoeste zwembad De Boetzelaer in Monster wordt op 1 juni 2021 opgeleverd. Dat is de nieuwe verwachting van directeur Peter Wielaart. Eerder hield hij vast aan de datum 1 maart 2021, maar het is niet mogelijk om op de oude fundering te bouwen. Daarom duurt het werk drie maanden langer.

Het personeel en de directie van het bad hebben lang uitgekeken naar deze dinsdag, want om 12.00 uur gaat de eerste paal de grond in. Dat is tien maanden na de allesverwoestende brand. die begon met kortsluiting in een frisdrankautomaat.

De nieuwe Boetzelaer wordt qua indeling hetzelfde als het oude zwembad, wel iets ruimer opgezet. De buitenkant gaat er echt compleet anders uitzien, namelijk als een tropisch eiland.

Gala-avond

Een crowdfunding vanuit de samenleving levert bijna 23.000 euro op. Daar worden nieuwe speeltoestellen van gekocht. Maar bouwkosten vallen bijna altijd hoger uit. Daarom is er op 9 april een groot gala voor Westlandse ondernemers, om nog meer geld in te zamelen voor de nieuwbouw.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen