Archief

Peter Wielaart krijg je niet klein: 'Op 1 maart 2021 opent nieuwe Boetzelaer'

Directeur Peter Wielaart van zwembad De Boetzelaer beleefde vorige week de zwaarste dagen uit zijn leven. Een allesvernietigende brand trof zijn levenswerk. Maar Wielaart wil van geen wijken weten. Op 1 maart 2021 opent de nieuwe Boetzelaer de deuren, "maar het liefst eerder."

Donderdagavond slaat het noodlot genadeloos toe en vliegt De Boetzelaer in brand. Alleen een gesmolten glijbaan herinnert nog aan de gloriedagen van weleer. Ook alle data van klanten is, dankzij een back-up, bewaard gebleven. Verder resten van het bad, dat 370.000 bezoekers per jaar trok, alleen wat rokende puinhopen.

Een aantal medewerkers heeft de telefoon 's avonds uit staan en hoort het nieuws de volgende ochtend op landelijke radio- en televisiezenders. Maar als zij vrijdag bij het zwembad komen kijken, dringt het besef en geloof pas door.

Personeel op nummer één

Dat personeel staat bij directeur Wielaart op nummer één. Hij regelt een zaaltje in De Noviteit in Monster, waar al het personeel bij elkaar komt om troost te vinden. De duizenden reacties, belletjes, mailtjes en berichtjes doen het team veel goed.

Sinds maandag wordt gewerkt vanuit het voormalige politiebureau aan de Verdilaan in Monster, waar nu welzijnsorganisatie Vitis Welzijn kantoorruimte heeft. Er staat nog een aantal kamers leeg en daar kan het Boetzelaer-team voorlopig blijven.

Op dit moment wordt voor zwemlessen, kinderfeestjes, gekochte banenkaarten en andere zaken een passende oplossing gevonden. Zo kunnen kinderen die afgelopen zaterdag zouden afzwemmen in De Boetzelaer, nu terecht in zwembad Dol-Fijn in Maassluis. De meest gestelde vragen staan op internet, voorzien van antwoord.

Een crowdfundingsactie heeft al 20.000 euro opgehaald, en de teller loopt nog steeds. Overigens is het zwembad ook verzekerd, maar het is nog onduidelijk hoeveel er wordt uitgekeerd. Alle beetjes helpen dus.

Nieuw zwembad

Nog geen twaalf uur na het uitbreken van de brand vertelt Peter Wielaart op WOS Radio zijn carrière niet op deze manier te willen afsluiten. Een architect is zelfs al begonnen met de eerste schetsen voor een nieuw bad, dat wederom aan de Madeweg zal moeten herrijzen.

Het vinden van een aannemer wordt wellicht het grootste probleem. Wielaart: "Zijn er genoeg aannemers die op korte termijn een nieuw zwembad kunnen neerzetten? Aan ons zal het niet liggen!" Op 1 maart 2021 moet het bad staan, "maar het liefst eerder."

Op 30 september van dit jaar zou Wielaart met pensioen gaan, maar hij heeft een streep door dat plan gezet. "Ik help het nieuwe zwembad opbouwen. Als het nieuwe zwembad opent, ga ik met pensioen."

Categorieen:
Monster Maassluis 112