Archief

Grote sportactie voor zwembad De Boetzelaer

Recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk staat zaterdag 1 juni volledig in het teken van zwembad De Boetzelaer. Dan wordt een hardloopwedstrijd met obstakels georganiseerd om extra geld in te zamelen voor nieuwbouw van het bad.

'Geen verliezer, geen winnaar, loop mee voor De Boetzelaer' is het motto die dag. Vanaf 8.00 uur wordt om de vijf minuten een andere afstand weggeschoten. Eerst beginnen de 18 kilometer lopers, daarna de 12 en tot slot de 6. Er gelden verschillende inschrijftarieven. Solo renners betalen 35 euro. Duo's leggen 65 euro in en van trio's wordt 90 euro gevraagd. Aanmelden is mogelijk op de speciale internetsite van het evenement.

Hoewel de verzekeraar in principe de waarde van het afgebrande gebouw uitkeert, wil directeur Peter Wielaart dat het gebouw duurzaam en energieneutraal gebouwd wordt. Verder wil hij recreatieve speelattracties toevoegen.

Het bekende zwembad in Monster brandde eind februari tot de grond toe af en dat zorgde voor geschokte reacties. Er kwamen talloze steunbetuigingen binnen voor het personeel en directeur Peter Wielaart. Als het aan hem ligt, opent het nieuwe zwembad op 1 maart 2021 de deuren.