Archief

Aftellen naar nieuwbouw De Boetzelaer

Het is een bijzondere dag voor Peter Wielaart. De directeur van zwembad De Boetzelaer in Monster zag zijn levenswerk precies vier maanden geleden in vlammen opgaan. Toch is het vandaag ook een mooie dag: de aanvraag voor herbouw van het bad wordt bij de gemeente Westland ingeleverd.

Peter en mascotte Paco arriveerden rond 10.00 uur bij het gemeentehuis in Naaldwijk. Qua grootte gaat er aan het bad niet veel veranderen, maar de buitenkant zul je niet meer herkennen. Men wil een tropisch eiland uitstralen, met rotsmuren. "Een rots in de branding", noemt de architect het.

Nog steeds is Wielaart onder de indruk van alle steunbetuigingen en acties vanuit de samenleving. Inmiddels is al 40.000 euro opgehaald. Zondag kwam er nog een cheque van 1.000 euro op de Ronde van Poeldijk en de opbrengst van de boekjesverkoop donderdag tijdens Profronde Westland in Wateringen gaat volledig naar De Boetzelaer.



Als alles wat de planning betreft meezit, zoals tot nu toe nog steeds het geval is, gaat rond de jaarwisseling de eerste paal van de nieuwe Boetzelaer de grond in. De openingsdatum is en blijft 1 maart 2021.