Archief

Monster geschokt door brand in zwembad

Inwoners van Monster en omgeving zijn diep geschokt door de brand die donderdagavond laat zwembad De Boetzelaer in de as heeft gelegd. Op onder meer de Facebookpagina van WOS Media worden steunbetuigingen geschreven aan onder meer het personeel en de directie. Er werken zo'n 55 mensen bij het Monsterse zwembad.

Ook directeur Peter Wielaart noemt het voorval verschrikkelijk: "45 jaar geleden stond ik hier om de eerste paal te slaan met het toenmalig gemeentebestuur. En nu is het bad er niet meer." Voor Wielaart komt de brand extra hard aan omdat hij dit jaar met pensioen zou gaan: "Mijn levenswerk is in rook opgegaan. Ik vind het nog het ergste voor mijn medewerkers."



Sommigen halen al herinneringen op aan het bad aan de Madeweg: "Hier heb ik mijn diploma's gehaald." Maar ook: "Wat vreselijk dit zeg! Daar gaat ons wekelijks zwemritueel, 't was zo'n fijn zwembad. En al die mensen die daar werken..... pfff heftig dit." LPF Westland zegt op Twitter: "Een zwarte dag voor Westland."

En er zijn ook vragen: "Het is inderdaad vreselijk, maar ben benieuwd hoe het verder moet met de kindjes die daar nog zwemles volgden, nu dit is gebeurd." en: "Stukje nostalgie in vlammen op, jammer, hopelijk komt er wel een nieuw zwembad terug."

Categorieen:
Monster Westland 112