Archief

Fluittoon Hart van 's-Gravenzande blijft raadsel

Het is nog altijd een raadsel waar de fluittoon vandaan komt, die zo nu en dan te horen is in winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande. Ontwikkelaar BPD heeft hier onderzoek naar laten doen, maar dat leverde niets op. Ten tijde van het onderzoek is de fluittoon niet waargenomen.

Het onderzoek richtte zich vooral op de stalen lamellenhekken van balkons. "Deze hekwerken worden met name in het winterseizoen blootgesteld aan hoge windsnelheden, die mogelijk een fluittoon zouden kunnen veroorzaken", zegt een woordvoerster namens BPD tegen WOS Media.

De resultaten van het onderzoek zijn inmiddels gedeeld met bewoners en omwonenden. Halverwege mei gaat BPD in gesprek met mensen die aangeven last hebben (gehad) van de fluittoon. "Op basis daarvan zal er nader, verdiepend, onderzoek worden gedaan om te kijken of er tot een, en tot welke, oplossing kan worden gekomen."

De fluittoon is al sinds de zomer van 2017 op bepaalde momenten te horen. Peter Duijssens, fractievoorzitter van Westland Verstandig, stelde het probleem toen al aan de kaak. Sindsdien is er nog geen oplossing gevonden, terwijl het geluid nog wel te horen was.