Archief

'Oorzaak fluittoon 's-Gravenzande: wind door lamellenhekken'

Ontwikkelaar BPD onderzoekt of de fluittoon die al maanden te horen is in het centrum van 's-Gravenzande komt door harde wind, die bij bepaalde windrichtingen door de lamellenhekken van balkons raast. De uitkomst hiervan wordt begin 2018 verwacht. Dat meldt BPD desgevraagd aan WOS Media.

De fluittoon is al sinds de zomer op bepaalde momenten te horen. "Het is een soort zoemgeluid. Je hoort het niet altijd, vertellen buurtbewoners me", zei Westland Verstandig-fractievoorzitter Peter Duijssens toen hij het probleem in augustus aan de kaak stelde bij het college van burgemeester en wethouders. Zijn vragen werden vorige week beantwoord: "Er is een maatregel uitgeprobeerd die echter geen resultaat had."

Die antwoorden leidden deze week tot nieuwe vragen. Volgens Westland Verstandig heeft een omwonende zich al maanden geleden bij de gemeente en de ontwikkelaar gemeld met de oorzaak van het probleem. Ook deze bewoner zou hebben gesproken over de wind die door de hekken raast. Gezien de reactie van BPD niet zonder succes.