Archief

Het loopt nog niet naar wens met logboek fluittoon in 's-Gravenzande

De gemeente Westland is nog steeds bezig om te achterhalen wat de fluittoon in de omgeving van het nieuwe winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande veroorzaakt. Na een gemeentelijk onderzoek dat door omwonenden als 'summier' is getypeerd, is er een vervolgonderzoek met een logboek uitgezet. Maar of dit soelaas zal bieden is nog maar de vraag.

Probleem is volgens wethouder Cobie Gardien dat van de drie omwonenden die een logboek zouden bijhouden er slechts één persoon is die dat daadwerkelijk heeft gedaan. Volgens de wethouder hebben de twee 'afhakers' nog tot en met 14 december de tijd om ook gegevens aan te leveren, zodat het probleem beter kan worden vastgesteld en de oorzaak kan worden achterhaald.

De fluittoon is al sinds de oplevering van het winkelcentrum in de zomer van vorig jaar te horen. Fractieleider Peter Duijsens van Westland Verstandig meldde toen dat het gaat om een soort zoemgeluid, dat niet altijd te horen is. Volgens een omwonende komt het door harde wind, die bij bepaalde windrichtingen door de lamellenhekken van balkons raast.

Ontwikkelaar BPD stelde begin dit jaar een onderzoek in, maar dat leverde niets op. Ten tijde van dat onderzoek werd de fluittoon niet waargenomen.