Archief

Oplossing fluittoon 's-Gravenzande laat op zich wachten

Het gaat nog wel even duren voordat er een oplossing is gevonden voor de fluittoon die zo nu en dan te horen is in de omgeving van winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande. Een nieuw adviesbureau is in juni een onderzoek begonnen, maar dit onderzoek is afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat blijkt uit het antwoord van wethouder Gardien op vragen van de raadsfractie Westland Verstandig (WV).

De fluittoon is al sinds de oplevering van het winkelcentrum in de zomer van vorig jaar te horen. Fractieleider Peter Duijsens van WV meldde toen dat het gaat om een soort zoemgeluid, dat niet altijd te horen is. Volgens een omwonende komt het door harde wind, die bij bepaalde windrichtingen door de lamellenhekken van balkons raast.

Ontwikkelaar BPD stelde begin dit jaar een onderzoek in, maar dat leverde niets op. Ten tijde van dat onderzoek werd de fluittoon niet waargenomen.

Inmiddels is dus een nieuw onderzoek ingesteld. Bewoners is gevraagd een logboek bij te houden van de momenten dat zij de fluittoon horen. "Op grond van de resultaten van het logboek wordt een analyse gemaakt van de meteorologische gegevens", schrijft Gardien. "Hieruit kan op basis van de weersverwachtingen worden afgeleid wanneer een werkbezoek van het adviesbureau kan plaatsvinden en onder andere geluid- en trillingmetingen kunnen worden verricht."