Archief

Politie slaat terug na commentaar handelen in zaak Burgemeesterswijk

De chef van het politieteam Waterweg, Gunther Tijdink, zei dinsdagavond tijdens een thema-avond in het stadhuis van Maassluis dat hij er flink de balen in heeft hoe er over de politie gedacht wordt door sommige mensen in Maassluis. "Als mensen eens wisten welke keuzes wij moesten maken...", zei hij.

"De onrust in de Burgemeesterswijk heeft veel met mij gedaan, net als met mijn collega's. Ik kan enorm balen en chagrijnig worden van auto's die bekrast worden, ruiten die ingegooid worden en van mensen die onheus bejegend worden." Het was volgens Tijdink al langer bij de politie duidelijk dat er spanningen zijn in de Burgemeesterswijk.

Dat de politie er op enkele cruciale momenten niet snel kon zijn, had te maken met vele andere meldingen tegelijkertijd, zowel binnen als buiten Maassluis. Die meldingen varieerden van meldingen van verwarde personen tot een vuurwapenmelding en een melding van een mogelijk onnatuurlijke dood. Dat agenten uit Hoek van Holland niet zouden weten wat er zich in Maassluis afspeelt, doet Tijdink af als onzin: "Een van die collega's komt zelfs uit Maassluis, hij kent de buurt."



Aanhoudingen

Inmiddels zijn er vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de onrust in de Burgemeesterswijk in de afgelopen weken. Gebiedschef Sjoerd Top liet verder weten, dat de aanhoudingen die zijn verricht, niet alleen te maken hebben met de mobiele camera die er staat, maar ook met niet zichtbare opsporingsmiddelen.

Burgemeester Edo Haan maakte in antwoord op een vraag van Jan van der Maarel (VSP) bekend, dat er een kredietvoorstel aankomt voor het ombouwen van het leegstaande pand van de sociale dienst naast het gemeentehuis tot een politiepost.