Zware kritiek op wethouder Duijvestijn
Wethouder Duijvestijn van de gemeente Westland heeft dinsdagavond zeer zware kritiek van enkele oppositiefracties over zich heen gekregen. De daarbij ingediende moties kregen echter amper of geen bijval. Aanleiding vormde een verkeerde beslissing in 2011 met betrekking tot het toestaan van een woning in agrarisch gebied, het zogeheten dossier Woudtzicht 21.
In de kern ging het daarbij om de omzetting van de bestemming 'bedrijfswoning' naar 'burgerwoning'. De praktische reden was: een betere hypotheekverstrekking. Maar omdat het verlenen van de bestemming 'burgerwoning' in een glastuinbouwgebied in strijd is met het vastgelegde beleid, werd de wethouder destijds door de gemeenteraad teruggefloten.
De teleurgestelde wederpartij meende schade te hebben geleden en de wethouder voelde zich verplicht daar een mouw aan te passen. Uiteindelijk zijn de partijen het eens geworden over een bedrag van 45.000 euro. Volgens de fractie van LPF Westland staat echter niet vast, dat het gaat om een terechte schadeclaim.
Voor de LPF was dit de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. De fractie vindt, dat Duijvestijn ook steken heeft laten vallen met betrekking tot de Westlandse Zoom, een vergunning voor SolexTours en het grondbeleid in het algemeen. De door LPF ingediende motie van wantrouwen verkreeg alleen de steun van Westland Verstandig-Leo 2.0.
Laatstgenoemde fractie had zelfs een motie van afkeuring ten aanzien van het gehele college van B en W ingediend. Kernpunt daarin was de omstandigheid, dat een broer van de wethouder een rol heeft gespeeld in de aanvraagpocedure met betrekking tot de omzetting van de bestemming van de bedoelde nieuwbouwwoning.
Andere fracties spraken hun afkeuring over de moties uit. Burgemeester Van der Tak betoogde, dat de behandeling van het dossier Woudtzicht binnen het college van B en W volstrekt volgens de regels is gegaan.