Livestream Ondo

Valto ruim langs Eibernest, ook winst voor Ondo

De korfballers van Valto zijn het nieuwe zaalseizoen begonnen met een ruime zege op HKV/Ons Eibernest. In Den Haag werd het 17-32.

De twee ploegen troffen elkaar in de voorbereiding ook al. Toen wonnen de Lierenaren met 12-26. Deze zaterdagavond konden de Hagenaars bijblijven tot 5-5, daarna schakelde Valto een standje bij en liep het uit naar 5-11. Bij rust was de stand 10-16. In het tweede bedrijf kwam Valto niet meer in de problemen. Met nog zo'n tien minuten te gaan was de stand opgelopen naar 13-27 en de eindstand was dus 17-32.

Trainer Mark Tissink sprak bij WOS Sport over de wedstrijd:

Thuiszege voor Ondo

In de eerste klasse is ook Ondo goed aan de nieuwe competitie begonnen. De 's-Gravenzanders wonnen met 27-23 van IJsselvogels. Ondanks de marge van vier punten was de thuisploeg een stuk beter. IJsselvogels nam al na vijf minuten een time out, bij een stand van 5-1. De gasten gingen daarna ook vertragend spelen. Hoewel de wedstrijd nooit echt sprankelend werd, bleven de punten wel in 's-Gravenzande.

Trainer Tom van de Burgt over de zege:

Competitiegenoot ckc Maassluis ging met 15-24 onderuit tegen Excelsior. De gasten uit Delft worden geacht mee te spelen om de titel.