Archief
WOS Media

WOS Media

Opnieuw mogen Hoekenezen meepraten over de Bonnenpolder

Nu de gemeente Rotterdam een ontwerpbestemmingsplan aan het maken is voor de Bonnenpolder en de Oranjebuitenpolder, worden er opnieuw ontwerpateliers georganiseerd. De eerste sessies, georganiseerd door Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap en Natuurbegraven Nederland, zijn gepland in april. Tijdens deze ateliers kunnen zich steeds maximaal twintig deelnemers aanmelden om de invulling van nieuwe functies in het natuurgebied te bespreken met de initiatiefnemers.

In het huidige plan voor de ontwikkeling van het nieuwe natuurgebied in de Bonnenpolder is een deel gereserveerd voor natuurbegraven. Dit werd eerder dit jaar besloten door wethouder Wijbenga, ondanks protest van de inwoners van Hoek van Holland. Het huidige plan moet nog wel worden aangepast, zodat bijvoorbeeld recreanten zo min mogelijk last hebben van verkeer van begrafenissen.

Op de sessie van 4 april zal het gaan over natuurontwikkeling en natuurbegraven, op 8 april over mogelijkheden voor een zonnepark, voedselbos en recreatie in het gebied. Op 17 april worden alle besproken plannen gepresenteerd bij een inloopavond. In mei is er nog een ronde ateliers en een inloopavond.

Met de sessies hopen de initiatiefnemers de belanghebbenden zoveel mogelijk tegemoet te komen in de zorgen die zij op dit moment hebben. Zo zal er bijvoorbeeld worden besproken wat de verwachte overlast is. Ook wordt er aandacht besteed aan het maken van wandel- en fietsroutes die zicht op natuurbegraven zal vermijden.

De uitkomst van deze bijeenkomsten zal worden meegenomen bij het maken van het bestemmingsplan, dat naar verwachting eind deze zomer zes weken ter inzage zal liggen. Daarna zal de gebiedscommissie van Hoek van Holland in oktober een advies geven over het plan. In november wordt het nog eens in de commissie bouwen, wonen en buitenruimte besproken en in december wordt er in de raad een besluit genomen.