Archief

Referendum over natuurbegraven in Bonnenpolder

Inwoners van Hoek van Holland mogen zelf beslissen of er een natuurbegraafplaats komt in de Bonnenpolder. Wethouder Eerdmans van de gemeente Rotterdam wil hierover een referendum organiseren onder de Hoekse bevolking. Dat zei hij dinsdagavond tijdens de begrotingsbehandeling in Rotterdam.

Onder de Hoekse bevolking leeft veel sentiment over de plannen, die vorige week dinsdag officieel zijn gepresenteerd. Ook de gebiedscommissie is verdeeld over dit onderwerp. Eerder werden al 1.600 handtekeningen opgehaald tegen natuurbegraven.

Wethouder Eerdmans zei in reactie hierop, dat naast veel Hoekenezen, ook mensen uit bijvoorbeeld Eindhoven de petitie steunden. "We hebben vooral tegenstanders gehoord, ik zou ook de voorstanders willen horen", aldus Eerdmans. "Ik heb gesuggereerd om een referendum uit te schrijven. Dat ligt nu in het mandje van de gebiedscommissie en daar zullen zij aan het einde van de maand over praten. Mochten zij het niet willen, dan kunnen wij het altijd nog zelf doen."

De fracties van CDA, SP en Partij voor de Dieren hadden eerder een motie ingediend om van de plannen af te zien, maar een meerderheid van de gemeenteraad stemde hier tegen.