Archief
WOS/Irene van Oosten

HV Westland heeft eindelijk vierde hockeyveld

Hockeyvereniging Westland heeft vanmiddag officieel haar vierde veld in gebruik genomen.

Het veld werd feestelijk 'ingewijd' met een wedstrijd van een combinatieteam van de dames 1 en heren 1 tegen het G-team.

Over het veld wordt al jaren gesproken. In 2014 liet toenmalig voorzitter Wim Halverhout weten dat de Naaldwijkse club uit haar jasje groeide. De drie velden op sportpark De Hoge Bomen waren toen al elk weekend van 's morgens vroeg en 's avonds laat in gebruik. Daardoor was er ook amper ruimte voor nieuwe leden. Een extra veld zou de problemen moeten verhelpen.

In een jaren later gepresenteerde toekomstverkenning kwam het Westlandse college van B en W met een oplossing: Eén grasveld van buurman VV Naaldwijk moest worden omgebouwd naar kunstgras, om zo intensiever bespeelbaar te blijven. Een ander voetbalveld kon daardoor een (semi-water)hockeyveld worden. Daar zat echter wel een kostenplaatje van 1,5 miljoen euro aan verbonden. Dat bleek toen te duur en werd daarom niet in 2019 opgenomen in de nieuwe begroting.

Een jaar later bleek de situatie weer anders en was er toch geld gevonden voor de ombouw van het voetbalveld naar een hockeyveld. Daarmee kreeg HV Westland eindelijk groen licht. Vorig jaar zomer is eerst een grasveld van VV Naaldwijk omgebouwd tot kunstgrasveld. Na de jaarwisseling begonnen de werkzaamheden voor het nieuwe hockeyveld. Die zijn inmiddels enkele weken afgerond.

Artikel gaat verder onder de video:

Regenboogveld

Extra bijzonder is dat dit veld een zogenoemd 'regenboogveld' is. Hier staan inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel. Er staan regenbooghoekvlaggen, maar ook borden van maatschappelijke organisaties, zoals bijvoorbeeld de John Blankenstein Foundation. Die borden worden afgewisseld met verticale regenboogborden.

Voorafgaand aan de opening hielden Maarten van der Starre (voorzitter HV Westland), Karin Blankenstein (voorzitter John Blankenstein Foundation) en de wethouders Piet Vreugdenhil en Pieter Varekamp een toespraak.

WOS Sport sprak over deze opening met voorzitter Maarten van der Starre: