Archief

Hockeyvereniging Westland groeit uit haar jasje

Hockeyvereniging Westland in Naaldwijk groeit hard. Sinds de eeuwwisseling is het ledental bijna verdubbeld tot 930. En dat heeft gevolgen. De velden worden op zaterdag van 's morgens vroeg tot het einde van de middag constant bezet. Er past niets meer bij. De vereniging denkt aan een ledenstop.

Volgens voorzitter Wim Halverhout is uitbreiding nodig. "Een vierde veld is noodzakelijk." De mogelijkheden op het nu al overvolle sportpark De Hoge Bomen zijn echter beperkt. "We willen dan ook onderzoeken of het mogelijk is om een combiveld neer te leggen: een door de hockey- en de voetbalbond goedgekeurd veld waarop kinderen kunnen voetballen en hockeyen. In het buitenland bestaan dit soort velden al."

Meer problemen liggen er voor HV Westland in de winterperiode. De club gaat dan de zaal in, maar een eigen hal is niet beschikbaar. De hockeyers moeten daarom uitwijken naar zalen buiten het Westland. Halverhout pleit voor een multifunctionele sporthal op De Hoge Bomen. "Dat is een idee voor 2020, misschien wel 2025." Behalve de hockeyers, zouden ook andere verenigingen daar terecht moeten kunnen.

Waar zo'n hal dan moet komen, is nog de vraag. Belangrijk vindt Halverhout in ieder geval, dat de verschillende verenigingen op het sportpark nauwer met elkaar gaan samenwerken. "Op die manier kun je meer bereiken." De eerste gesprekken daarvoor zijn al gehouden.