Archief

Ombouw voetbalveld moet probleem HV Westland oplossen

De ombouw van een van de velden van voetbalvereniging Naaldwijk moet het tekort aan speelvelden van 'buurman' Hockeyvereniging Westland op korte termijn oplossen. Dat staat in de toekomstverkenning omtrent sportpark De Hoge Bomen. De vraag is of de uitvoering mogelijk is, omdat er (nog) geen financiële dekking voor is.

De hockeyvereniging liet in 2014 al weten uit haar jasje te groeien. Toenmalig voorzitter Wim Halverhout lichtte destijds aan WOS Media toe dat de huidige drie velden op zaterdag van 's morgens vroeg tot aan het einde van de middag constant bezet zijn. Een vierde veld was daarom noodzakelijk om verder te kunnen groeien. Dat vierde veld is er echter nog steeds niet en inmiddels heeft de hockeyvereniging ook een ledenstop ingevoerd.

In de toekomstverkenning, die onlangs naar de gemeenteraad is gestuurd, staat een oplossing beschreven. Eén grasveld van VV Naaldwijk wordt omgebouwd naar kunstgras, om zo intensiever bespeelbaar te blijven. Een ander voetbalveld moet een (semi-water)hockeyveld worden. Daarnaast moet de verlichting worden aangepast en onderhoud worden gedaan.

Geraamde kosten voor het plan: 1,5 miljoen euro. Dat bedrag is echter nog niet beschikbaar. "Het college heeft kennis genomen van de financiële gevolgen voor deze voorstellen en besloten deze af te wegen bij de Voorjaarsnota 2020-2023", reageren B en W.

In de verkenning is overigens ook gekeken naar de middellange en lange termijn. In dat laatste geval wordt het hele sportpark aangepakt en verhuist HV Westland met vijf velden naar het complex van Westlandia en fuseert deze voetbalclub met VV Naaldwijk.

Bekijk hieronder onze reportage uit 2014.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport