Monster degradeert uit tweede klasse, Maasdijk naar vierde klasse

Sportclub Monster komt volgend seizoen uit in de derde klasse. De nacompetitiewedstrijd tegen Lyra om lijfsbehoud werd met 0-4 verloren. Daarmee komt er voor Monster na één seizoen een einde aan het avontuur in de tweede klasse.

Tegenstander Lyra was in de eerste helft oppermachtig. Binnen een paar minuten stond Lyra al voor dankzij een strafschop van Thom Kuyvenhoven. De ploeg uit De Lier ging met een voorsprong van 0-3 de kleedkamer in.

Voor scheidend sc Monster-trainer Robin Knoester was het een zure middag. Hij wist twee keer eerder met een club op sportpark Polanen kampioen te worden. In 2009 werd hij kampioen met vv Monster en vorig jaar leidde hij sc Monster naar de tweede klasse. Het trainerschap wordt overgenomen door Marco Meijer.

In de derde klasse waren alle ogen gericht op Maasdijk. De ploeg moest winnen om ook volgend seizoen in de derde klasse uit te komen. Maasdijk stond met 2-1 voor in de wedstrijd tegen TOGB, onder meer dankzij een late goal van Hans Bergwerff. Maar vlak voor tijd kreeg de club een penalty tegen en werd het 2-2. Maar helaas, na verlenging trok TOGB aan het langste eind.

Westlandia en Honselersdijk

Westlandia heeft de eerste horde genomen voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Westlandia won thuis de wedstrijd tegen Valken'68 met 4-1. Daarom speelt de ploeg uit Naaldwijk over een week de tweede ronde in de nacompetitie tegen Vitesse Delft.

Honselersdijk kwam er vandaag niet aan te pas. De ploeg speelt volgend seizoen weer in de eerste klasse na de nederlaag tegen Sliedrecht. Velo heeft nog steeds kans op promotie naar de eerste klasse, dankzij de 2-4 winst op Nieuwenhoorn. Velo speelt in de volgende ronde tegen de amateurs van Sparta. De kansen voor promotie naar de tweede klasse zijn voor KMD verkeken, na de 2-3 nederlaag tegen VVSB. Lyra is de volgende tegenstander van VVSB.

Ook voor Schipluiden verandert na vandaag niet veel. Be Fair was 4-1 te sterk en dus blijft Schipluiden actief in de derde klasse. Quintus speelt volgend jaar opnieuw in de vierde klasse. De nacompetitiewedstrijd tegen SEV werd met 3-2 verloren.