Archief
De verdachten

De verdachten

Peter R. de Vries wil internationale aandacht voor Hoeks taxidrama

De bekende misdaadverslaggever Peter R. de Vries wil een nieuwe impuls geven aan het onderzoek in het Hoekse taxidrama van eind 2012. De toen 21-jarige taxichauffeur Gydo Deijbel werd destijds 27 keer met een mes gestoken tijdens een poging tot beroving. De Vries deed donderdagavond een oproep aan Justitie in het tv-programma RTL Boulevard.

De beschikbaarheid van diverse filmbeelden van de dader en zijn vrouwelijke metgezel gaven destijds hoop op een spoedige oplossing. Echter, ondanks veel aandacht in allerlei media, waaronder het tv-programma Opsporing Verzocht, bleef het duo onvindbaar. Voor de gouden tip werd een beloning van 7.500 euro in het vooruitzicht gesteld. Uiteindelijk leverden twee uitzendingen van Opsporing Verzocht 42 tips op. Inmiddels lijkt er al al ruim twee jaar geen echte voortgang in de zaak te zitten.Inspanningsverplichting

Volgens De Vries heeft Justitie een inspanningsverplichting om de goede beelden van de diverse bewakingscamera's met name in Oost-Europese landen op de televisie te laten vertonen. Dat zou volgens hem moeten gebeuren in de met 'Opsporing Verzocht' vergelijkbare programma's in die landen. "Ik weet zeker dat dit misdrijf opgelost kan worden", zei De Vries, die een week geleden door Gydo Deijbel is benaderd. De misdaadverslaggever zei dat het "krankzinnige misdrijf" hem geraakt heeft.

Categorieen:
112