Archief
foto Leo Boon WOS Media

foto Leo Boon WOS Media

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande koploper; Lyra verrast koploper

FC 's-Gravenzande gaat als koploper de winterstop in. Lyra veroverde drie kostbare bonuspunten tegen koploper Te Werve. VDL won een belangrijk duel in de kelder. HVC'10 won de derby tegen Honselersdijk. Excelsior Maassluis en Westlandia deelden punten met de tegenstander. Sportclub Monster verloor voor het eerst met drie treffers verschil.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis heeft voor de vierde keer dit seizoen met 1-1 gelijk gespeeld. Aan de Lavendelstraat deelden de tricolores met AFC de punten. Het was de derde puntendeling met 1-1 als uitslag in een thuiswedstrijd.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande gaat als koploper de winterstop in en dat geldt ook voor de strijd om de tweede periodetitel. Op het Julianasportpark won de thuisploeg de topper tegen Deltasport met 2-0. Nootdorp kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse Delft. FC 's-Gravenzande heeft de afgelopen weken het gat op de ranglijst met Nootdorp knap weten te dichten en heeft nu de leiding. Nootdorp volgt op één punt en Brielle heeft drie punten minder.

Westlandia speelde knap gelijk tegen Brielle. OP sportpark De Hoge Bomen kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Voor rust scoorde Brielle de aansluitingstreffer en na de pauze kwam het zelfs op voorsprong. In de slotfase maakte Luijando de gelijkmaker. Westlandia blijft op plaats tien staan.

Tweede klasse C

Lyra en VDL hebben wat betreft de regioploegen goede zaken gedaan in de onderste regionen van de ranglijst. Beide ploegen kwamen tot winst en zagen sportclub Monster en Honselersdijk verliezen waardoor deze Lyra en VDL zagen naderen op de ranglijst.

Lyra zette een traditie voort en won als derde regioploeg van koploper Te Werve. Het was een knappe prestatie van de Lierse ploeg door in Rijswijk de koploper de eerste thuisnederlaag van het seizoen te bezorgen. Lyra won met 2-0. De achterstand op nummer acht Honselersdijk bedraagt drie punten.

VDL won de degradatiewedstrijd tegen Soccer Boys en deed dat met een 1-0 overwinning. Voor VDL betekende het de derde overwinning van het seizoen. VDL wisselde met Soccer Boys van plaats op de ranglijst en staat nu twaalfde, één plaats achter Lyra.

Honselersdijk verloor voor de eerste keer dit seizoen een streekderby op sportpark De Strijphorst. Na winst op Lyra volgde nu een ruime nederlaag tegen HVC'10. Honselersdijk verloor dit seizoen nog niet met zo'n groot verschil en het was al weer de derde nederlaag op rij. HVC'10 blijft als nummer vijf in het spoor van de top vier. Te Werve heeft als koploper vijf punten meer. Honselersdijk staat voor de vijfde keer op rij op plaats acht.

Sportclub Monster incasseerde de grootste nederlaag van het seizoen. Nummer vier Valken'68 won in Valkenburg met 3-0. Sportclub Monster kreeg voor vijfde keer dit seizoen te maken met een nederlaag en staat nu tiende op ranglijst.