Archief

Werken met kerst: 'Net iets leuker dan een normale werkdag'

Hoewel de meeste mensen op en rond de kerstdagen vrij zijn, gaat het werk in sommige sectoren gewoon door. Bij de politie, in de uitvaartbranche, in supermarkten en natuurlijk in de zorg. In verpleeghuis De Kreek in 's-Gravenzande werkt Lisanne Vis met Kerstmis op de afdeling dementie.

Maar het is helemaal niet erg om bij de Kreek te werken met kerst, vindt Vis. "Op de afdeling hangt altijd een leuke sfeer en bewoners vinden het ook leuk om dat soort dagen met elkaar door te brengen." Er worden tijdens de feestdagen extra leuke dingen gedaan. "Dat maakt het toch net iets leuker dan werken op een normale werkdag."

De ouderen krijgen in de Kreek extra aandacht met kerst. "Op Eerste Kerstdag komen er vrijwilligers kerstliedjes zingen voor de bewoners als ze nog in bed liggen. Daarna gaan we ontbijten en hopen we dat we leuke dingen kunnen gaan doen met ze."

Eerder in de maand was er ook al een kerstdiner voor de bewoners. Die mochten samen met een familielid aanschuiven aan een mooi gedekte tafel. Ook het personeel mocht mee-eten met het diner dat geregeld werd door vrijwilligers.