Archief
WOS

WOS

Ambachtsweg gaat woensdag open, maar bezwaar maken kan nog wel

De Ambachtsweg in Wateringen gaat woensdag, bij de start van de reconstructie van het Oosteinde/Herenstraat, definitief open. Daarvoor is vorige week een verkeersbesluit genomen. Er is nog wel bezwaar mogelijk.

Wethouder Pieter Varekamp liet eind november al aan de gemeenteraad weten dat de weg in de richting van Den Haag (Erasmusweg) wordt opengesteld voor autoverkeer. Dit moet enige verlichting bieden nu de route Oosteinde-Herenstraat een half jaar dicht gaat voor een grootschalige reconstructie. Verkeer wordt in die periode omgeleid via de Erasmusweg in Den Haag.

Voordat de weg daadwerkelijk open kan, moet er een zogenoemd verkeersbesluit worden genomen. Dat is gedaan op 11 januari en maandag gepubliceerd in de Staatscourant. Belanghebbenden kunnen nog wel zes weken bezwaar maken tegen dat besluit. Omwonenden lieten eerder al weten niet blij te zijn met een heropening.

De gemeente Westland wacht die bezwaren overigens niet af. De weg gaat woensdag open. "Als er bezwaren worden ingediend, dan worden deze voorgelegd aan de bezwaarschriftencommissie en zal de bezwaarschriftencommissie een advies uitbrengen. Als de bezwaarschriftencommissie adviseert om de bezwaren gegrond te verklaren, dan zal het college zich beraden over de verdere besluitvorming", laat een woordvoerder van de gemeente weten. Dat laatste kan theoretisch gezien betekenen dat pollers (de beweegbare paaltjes) tussen de Ambachtsweg en Erasmusweg opnieuw omhoog moeten.

Tijdelijk

De openstelling is overigens van tijdelijke aard. Als het werk aan Oosteinde en Herenstraat is afgerond, gaat de weg weer dicht.

Busverkeer maakt de komende periode overigens géén gebruik van de Ambachtsweg. Er is een alternatieve route via Dorpskade en bedrijventerrein Wateringse Veld.