Archief
Regenmaker via OV In Nederland (CC)

Regenmaker via OV In Nederland (CC)

Omleiding bus 30 via bedrijventerrein Wateringse Veld: 'Betere keuze'

Bus 30 rijdt tijdens de afsluiting van het Oosteinde in Wateringen niet over de Erasmusweg, maar via bedrijventerrein Wateringse Veld. Dat heeft de vervoerder laten weten.

Het Oosteinde is vanaf januari een half jaar lang afgesloten vanwege grootschalige werkzaamheden. Buslijn 30 moet daarom een alternatieve route volgen. Aanvankelijk was het de bedoeling om via de Ambachtsweg, Erasmusweg, Laan van Wateringse Veld, Noordweg en Schaapweg te rijden, maar daar is vanwege de tijdelijke heropening van de Ambachtsweg toch niet voor gekozen. EBS liet eerder deze maand weten dat door de toename van het verkeer met bijbehorende vertragingen en het missen van aansluitingen geen gebruik kan worden gemaakt van de Ambachtsweg.

Nu is besloten om via Dorpskade, bedrijventerrein Wateringse Veld en Laan van Wateringse Veld te rijden.

De lokale D66-fracties in Westland en Den Haag waren met de oude omleidingsroute niet blij. "Deze omleiding zorgt ervoor dat overstappen in Naaldwijk en Rijswijk niet meer goed gaat. Ook raakt Wateringse Veld afgesloten van Wateringen, waardoor onze winkeliers veel klanten dreigen te verliezen", zei het Westlandse steunraadslid Maxim van Ooijen destijds.

'Betere keuze'

"Deze omleiding is een betere keuze dan die via de noordkant van Wateringen", laat hij nu weten. "en de kans is in ieder geval groter dat reizigers naar andere Westlandse dorpen hun overstap in Naaldwijk kunnen halen."