Archief
WOS

WOS

Zes maanden lang geen bus in Wateringen, D66-fractie niet blij

Door werkzaamheden op het Oosteinde en de Herenstraat in Wateringen heeft een groot deel van Wateringen begin volgend jaar zes maanden geen busverbinding meer.

Buslijn 30 zal door de werkzaamheden een langdurige omleiding moeten rijden. In de voorlopige planning zal dat zijn van januari 2024 tot en met juli 2024. Er vindt dan een grote reconstructie plaats op het wegvak Herenstraat-Oosteinde vanaf Het Tolland tot de Druivenlaan. Er komt een nieuwe asfalt laag op de weg, de fietsstroken worden aangepast, de riolering wordt verbeterd en de waterleiding, deels uit 1886 en deels van lood, wordt vervangen.

Door deze omleiding zal de bus omgeleid worden via Plein, Kerklaan, Erasmusweg en Leyweg. Hierdoor zullen de haltes Strijpkade en Oosteinde in Den Haag en De Ark in Wateringen gedurende de werkzaamheden komen te vervallen..

D66 Westland en Den Haag niet blij

De D66 fracties van zowel Westland als die van Den Haag zijn niet blij met de omleidingen, en hebben schriftelijke vragen gesteld. "Met de reconstructie hebben we geen moeite, dat moet gebeuren", zegt het Westlandse steunraadslid Maxim van Ooijen. "Maar deze omleiding zorgt ervoor dat overstappen in Naaldwijk en Rijswijk niet meer goed gaat. Ook raakt Wateringse Veld afgesloten van Wateringen, waardoor onze winkeliers veel klanten dreigen te verliezen."

Peter Mekers, raadslid van D66 Den Haag is ook niet gelukkig met de omleiding: "In Wateringse Veld raken we twee belangrijke bushaltes kwijt waarvan ontzettend veel inwoners gebruik gaan maken. Lijn 30 is onze directe verbinding tussen Wateringse Veld, Ypenburg en Leidschenveen die veel wordt gebruikt door studenten van ROC Mondriaan en forenzen. Die kunnen nu zes maanden lang geen kant op. We weten ook dat Wateringse Veld nog onder de Wateringse kerken valt. Die zijn dus ook een half jaar aan hun lot overgeleverd."

Naar aanleiding van de omleiding van buslijn 30 en het vervallen van drie bushaltes in Wateringen en Wateringse Veld hebben de D66-fracties van Westland en Den Haag schriftelijke vragen gesteld aan hun colleges van B en W.

Categorieen:
Nieuws Wateringen Westland