Archief
WOS

Bij afsluiting Herenstraat/Oosteinde omrijden via Erasmusweg

Automobilisten worden tijdens de afsluiting van de Herenstraat en het Oosteinde in Wateringen omgeleid via de Erasmusweg in Den Haag. De grote vraag daarbij is in welke mate de Noordweg als sluiproute zal worden gebruikt.

Op woensdag 17 januari wordt begonnen met de werkzaamheden tussen Het Tolland en de Druivenlaan. Eerst is het stuk tussen Druivenlaan en Kwaklaan aan de beurt, waarna verder wordt gewerkt in de richting van Het Tolland. Een half jaar lang is deze doorgaande route voor al het verkeer afgesloten. Verkeer vanuit het Westland richting Rijswijk krijgt in Kwintsheul aangegeven om via de Bovendijk, Van Luyklaan, Westlandroute en Wippolderlaan naar de Erasmusweg te rijden. Via de Laan van Wateringse Veld kan vervolgens het Oosteinde worden bereikt.

Vanaf de Heulweg in Wateringen wordt het verkeer omgeleid via de Kerklaan. De omleidingsborden adviseren vervolgens linksaf te slaan om via de Poeldijkseweg de Erasmusweg te bereiken. De vraag is hoeveel automobilisten de borden negeren en in plaats daarvan rechtsaf de Noordweg kiezen om zo sneller de Laan van Wateringse Veld te bereiken. De vrees bestaat dat het verkeer op de kruising Noordweg/Laan van Wateringseveld dan regelmatig vast komt te staan.

Hetzelfde geldt voor het verkeer vanuit Rijswijk richting Wateringen (en het Westland). Dat wordt op twee manieren omgeleid: via de Schaapweg en via de Laan van Wateringseveld. In beide gevallen wordt het verkeer aangeraden door te rijden naar de Erasmusweg om vervolgens via de Poeldijkseweg en de Kwaklaan het centrum van Wateringen te bereiken. Automobilisten kunnen echter ook hier besluiten om voor de Noordweg te kiezen in de veronderstelling dat zo tijd kan worden gewonnen. Bewoners van Wateringse Veld en Rijswijk die naar het centrum van Wateringen willen, kunnen er natuurlijk ook voor kiezen via de Laan van Wateringse Veld, Wippolderlaan en Dorpskade te rijden.

Slagboom

Herenstraat en Oosteinde blijven tijdens de werkzaamheden open voor bestemmingsverkeer, hulpdiensten en voetgangers. Ter hoogte van autobedrijf Auto Ruiter komt een slagboom om doorgaand autoverkeer tegen te houden. Deze is alleen te openen door hulpdiensten en de aannemer. Bestemmingsverkeer kan van twee kanten tot de slagboom rijden en weer terug.

De baan die daarvoor open blijft, is te smal om veilig te kunnen fietsen. Daarom wordt het fietsverkeer vanaf Het Tolland omgeleid via De Frankenthaler, De Colman, Waterpark en Treslonglaan vice versa. De kruising Kwaklaan/Waterpark blijft open voor fietsers tijdens de werkzaamheden. Fietsers die in de Herenstraat-Oosteinde moeten zijn, wordt gevraagd om af te stappen en over de stoep te lopen.