Archief
TOG Maassluis

Sportraad Maassluis pleit voor nieuwe sporthal aan Uiverlaan

Om de zaalkwaliteit en -kwantiteit in Maassluis een impuls te geven, zou er een nieuwe sporthal moeten komen aan de Uiverlaan. Dat stelt de Maassluise Sport- en Recreatieraad (MSR) in een advies aan de gemeente.

Meerdere verenigingen klagen dat er te weinig ruimte is om binnen te sporten. Daarnaast laat ook de kwantiteit te wensen over. "Verschillende accommodaties zijn niet meer voorwedstrijddoeleinden te gebruiken. Ook zijn er verenigingen die alleen met dispensatie van de bond nu nog hun wedstrijden mogen spelen", schrijft de MSR.

Tien jaar geleden wilde de gemeente Maassluis de sportaccommodaties al een impuls geven. Er werden in de afgelopen jaren al diverse plannen voor nieuwe sporthallen gelanceerd. Tot op heden is alleen de sportzaal bij basisschool IKC De Kindertuin aan de Guido Gezellestraat er echt gekomen. Het plan om een nieuwe hal te bouwen aan de Sportlaan is weliswaar goedgekeurd door de raad, maar ligt nu stil door een uitspraak van de rechter. Op de plek waar de hal moet komen, staan namelijk bomen waar roeken in nestelen. Die mogen voorlopig niet worden gekapt.
Ondertussen is er wel al een begin gemaakt met het plan voor de vervanging van de Olympiahal, naast Excelsior Maassluis.

"Om de zaalkwaliteit en -kwantiteit een impuls te geven, stelt de MSR voor om de vervanging van de Haydnlaan en Parkiet met een nieuwe grote sportzaal voortvarend ter hand te nemen", staat in het advies. Een stuk grond aan de Uiverlaan, tussen metrostation Maassluis West en het parkeerterrein bij Koningshoek, zou daarvoor geschikt zijn. "Geen parkeerproblemen en OV voor de deur. Wij denken dat de bouw daar snel kan zorgen voor lucht voor sportend Maassluis en het onderwijs", besluit de MSR.