Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Raad Maassluis akkoord met nieuw plan sporthal Sportlaan

De nieuwe sporthal aan de Sportlaan in Maassluis opent waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2023 de deuren.

De gemeenteraad ging dinsdagavond akkoord met een nieuw plan voor de sporthal en daarmee is eindelijk een knoop doorgehakt. "De planning is niet waar we wilden zijn", zei wethouder Sjoerd Kuiper. Het plan is er al jaren, maar stuitte op veel bezwaren. Met het plan is 6.225.000 euro gemoeid voor een nieuwe sportzaal en de herinrichting van het gebied eromheen.

Het gebouw is iets verplaatst in het nieuwe plan, zodat de bomen waar roeken in zitten niet gekapt hoeven te worden. Andere bomen gaan wel om, maar daar komen nieuwe bomen voor terug. Op het dak van de nieuwe sportzaal komen zonnepanelen voor de energievoorziening, maar er is genoeg ruimte om meer panelen neer te leggen, zodat ook omwonenden mee kunnen profiteren van de daarmee opgewekte energie.

Parkeerplaatsen

Bij de sportzaal komen 76 parkeerplaatsen en langs de Sportlaan worden 24 extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Het totaal komt dan op 219 parkeerplaatsen. Daarnaast komen er 72 fietsparkeerplekken. De Jeroen Bosschstraat gaat dicht om sluipverkeer te voorkomen. Er komt een extra fietspad en een fietsbrug naar de Laan 1940-1945.

Naar het materiaal voor de buitenkant wordt nog gekeken. Het CDA had hierom gevraagd, want hout vergt meer onderhoud. Volgens Kuiper is een alternatief mogelijk en hij zal dat betrekken in de aanbesteding voor de bouw.

Nu de raad akkoord is met het voorstel, kan de bestemmingsplanprocedure van start. De wethouder wil dat samen laten lopen met de vergunningsprocedure, zodat drie maanden gewonnen kan worden en de sporthal niet nog meer vertraging oploopt.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek