Archief
WOS

In zomer 2024 weer zwemmen in De Waterman

Het openluchtzwembad van De Waterman in Wateringen gaat naar verwachting in de zomer van 2024 weer open. De komende periode wacht eerst een grootschalige renovatie.

Het bestuur van het zwembad kreeg dinsdag groen licht om aan die renovatie te beginnen. Daarover was eerder dit jaar veel gedoe. Het Westlandse college van burgemeester en wethouders had namelijk voorgesteld om het openluchtbad te sluiten, omdat er volgens zijn berekeningen geen economisch perspectief voor het bad bestaat. De fracties van Westland Verstandig, CDA en Forum voor Democratie staken daar in de gemeenteraad een stokje voor en kwamen met een toekomstbestendig alternatief. Afgelopen maart koos een raadsmeerderheid er dan ook voor om het zwembad toch open te houden.

"Vanaf dat moment heeft ons bestuur in een mooie constructieve samenwerking met de gemeente en wethouder Goudswaard gewerkt aan een erfpachtovereenkomst en een daarmee samenhangende subsidie-/exploitatieovereenkomst", schrijft het bestuur van het zwembad. "Vorige week maandag heeft het bestuur van de Stichting Waterman Natuurlijk een onvoorwaardelijk akkoord gegeven op beide overeenkomsten. En dat was input voor het college om een definitieve 'GO' te geven voor de renovatie, en daarmee om die definitief in gang te zetten."

"Wanneer daadwerkelijk de renovatie kan gaan plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend, maar wij zullen er alles aan doen dat de afronding ervan toch zodanig is dat er in de zomer van 2024 weer in De Waterman gezwommen kan worden."

Buitenbad

In Westland zijn twee buitenzwembaden, maar die zijn allebei dicht. Ook het bad van De Hoge Bomen wordt momenteel gerenoveerd. Vorige week werd duidelijk dat die nog een maand langer gaat duren.

Wie in de zomervakantie - die komend weekend begint - toch buiten wil zwemmen, kan wel terecht bij De Dol-fijn in Maassluis. Verder is een duik mogelijk in de Plas Prinsenbos of een van de stranden. In het water bij De Wollebrand zit momenteel te veel blauwalg, daar wordt zwemmen voorlopig ontraden.