Archief
WOS Media

WOS Media

Zwembad De Waterman blijft bestaan

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad (23-16) heeft woensdagavond besloten dat het Wateringse zwembad De Waterman open kan blijven.

De uitslag van de stemming werd met gejuich begroet door de tientallen Wateringers die op de publieke tribune én in een zaaltje op de begane grond van het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk het debat volgden.

Tekst gaat verder onder de video

Het college van burgemeester en wethouders had voorgesteld om het openluchtbad te sluiten, omdat er volgens zijn berekeningen geen economisch perspectief voor het bad bestaat. De vrijkomende ruimte zou voor diverse recreatieve en andere voorzieningen bestemd moeten worden.

De fracties van Westland Verstandig, CDA en Forum voor Democratie legden een alternatief op tafel, dat voor een belangrijk deel gestoeld is op het vertrouwen dat zij hebben in toekomstbestendigheid van de stichting Waterman Natuurlijk. Deze groep van vrijwilligers is voortgekomen uit het burgerinitiatief dat in 2013 aanbood de exploitatie van het bad te gaan verzorgen om daarmee destijds sluiting te voorkomen.

In de loop van het debat kozen D66, GroenLinks, ChristenUnie-SGP en PdvA voor steun aan het alternatief. Daarmee ontstond een meerderheid van 23 raadsleden. De andere drie fracties, GBW, LPF en VVD (samen 16 zetels), stemden tegen. Zij konden zich vinden in het herhaalde betoog van wethouder Anko Goudswaard, dat hij bij alles rondom De Waterman van reële cijfers is uitgegaan.

Voor de duidelijkheid: het zwembad kan pas in 2024 weer worden opengesteld, omdat het komende seizoen nodig is om de vernieuwing uit te voeren.