Archief

Zwembad Hoge Bomen door tegenvallers pas in augustus open

De heropening van zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk is met meer dan een maand vertraagd. Dit is het gevolg van de ontdekking van verborgen gebreken, die de gemeente Westland meer dan een half miljoen euro gaan kosten.

Om precies te zijn: er is nu voor de opknapbeurt een bedrag van 560.000 euro extra nodig, dus bovenop de al beschikbaar gestelde 2,1 miljoen euro. Dit blijkt uit een brief van het college van B en W aan de gemeenteraad van Westland.

"Tijdens de huidige renovatiewerkzaamheden van de technische installaties zijn diverse verborgen gebreken geconstateerd", aldus het college. "Deze nieuwe geconstateerde gebreken zijn aan het licht gekomen, nadat de te vervangen onderdelen die al wel in beeld waren, werden verwijderd."

Extra herstel

Het is daardoor noodzakelijk om aanvullende herstelwerkzaamheden uit te voeren om het zwembad gezond, heel en veilig te kunnen blijven exploiteren. De volgende aanvullende herstelwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd:
* Vervangen van een rotte dakconstructie, onder de te vervangen ventilatiesystemen;
* Vervangen van rotte gevelbekleding, en fixeren van loskomende boeidelen;
* Verhelpen van osmose in het zwembadbassin;
* Aanbrengen van een nieuwe beschermlaag (coating) in de glijbaan.

Het college stelt dat het project in verband met bouwkostenstijgingen al beperkt is tot het hoogst noodzakelijke. Alle esthetische en cosmetische zaken zijn volledig geschrapt. "Er wordt alleen gedaan wat moet, om dit zwembad nog enkele jaren veilig te kunnen gebruiken", zo staat in de brief aan de gemeenteraad.