Archief

VVD na kritiek Westland Verstandig op wethouder: 'Zo ga je niet met collega's om'

De Westlandse VVD-fractie is zeer ontstemd over de wijze waarop Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig, kritiek uitoefent op VVD-wethouder Pieter Varekamp.

"Met populistisch gedrag breng je Westland geen steek verder", stelt VVD-fractievoorzitter Guus Bakker naar aanleiding van een recente publicatie van Westland Verstandig. "Zo ga je niet met collega's om", aldus Bakker, die spreekt van ongefundeerde kritiek. Op de website van zijn partij noemde Duijsens wethouder Varekamp maandag: 'een wethouder die alles voor zich uitschuift, nagenoeg niets doet en niet bij machte is om de bakens te verzetten'. Hij vervolgde: "Dit kan niet langer meer zo en we zijn niet ver af van het punt dat we helaas zijn functioneren als verkeerswethouder aan de orde zullen moeten gaan stellen."

Bakker: "Als je aan een coalitie deelneemt, dien je het algemene belang van Westland en de Westlanders. Daarom moet je beslissingen durven nemen. Alleen aan de korte termijn denken en je inbreng baseren op de waan van de dag, helpt Westland niet verder. Het lijkt erop dat Westland Verstandig die verantwoordelijkheid niet wil nemen. Je mag als coalitiepartner uiteraard kritiek hebben op wethouders, maar doe dat dan op een beschaafde manier."

Remmert Keizer

De Westlandse VVD staat niet alleen in haar kritiek op Peter Duijsens. Eind april hekelde GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer ook al het populistische gedrag van coalitiegenoot Duijsens. "Gedrag dat ook in deze kwestie wordt bevestigd. Wel de lusten maar niet de lasten. Het Westland verder brengen, waar de hele coalitie inclusief Westland Verstandig aan werkt, betekent soms ook tijdelijke overlast voor bewoners."

Een concreet voorbeeld uit het coalitieakkoord, waar ook de handtekening van Duijsens onder staat, is dat het wegennet in Westland snel verbeterd moet worden, waarbij verkeersveiligheid voorop staat. Nu er in Westland diverse wegen zijn opgebroken om deze bereikbaarheid te verbeteren, lanceert Westland Verstandig een aanval op het langdurig afsluiten van deze wegen. Bakker: "Westland Verstandig wil wel de lusten, maar niet de lasten dragen die horen bij een coalitiepartner."

"Als goede collega's stel je elkaar eerst op de hoogte over je kritiek voordat je deze van de daken schreeuwt. Laten we hierover met elkaar het gesprek voeren in plaats van dit via de pers te doen. Deze stap is overgeslagen. In onze ogen een gemiste kans en oncollegiaal van Westland Verstandig", aldus Bakker.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland