Archief
Gemeente Westland

Westland Verstandig geeft Varekamp laatste waarschuwing

Wethouder Pieter Varekamp moet meer inzet tonen op het punt van verkeer en vervoer in Westland en luisteren naar de inwoners, anders stelt politieke partij Westland Verstandig zijn (dis)functioneren aan de orde.

Dit schrijft voorman Peter Duijsens op de website van Westland Verstandig. De fractievoorzitter van de grootste politieke partij in Westland stelt dat de wethouder 'alles voor zich uitschuift, nagenoeg niets doet en niet bij machte is om de bakens te verzetten'. "Dit kan niet langer meer zo en we zijn niet ver af van het punt dat we helaas zijn functioneren als verkeerswethouder aan de orde zullen moeten gaan stellen."

Concreet noemt hij een aantal wegen in 's-Gravenzande. Bij de herinrichting van de Koningin Julianaweg zou er niet geluisterd zijn naar burgers, die niet blij waren met het verplaatsen van de fietsstrook. De Rijnvaartweg wordt 'onverklaarbaar' lang afgesloten en de plannen voor de herinrichting van de Oudelandstraat zijn volgens Duijsens 'onaanvaardbaar'. "Voeg er aan toe het openbaar vervoerprobleem in ‘s-Gravenzande met bushaltes die te ver liggen van bepaalde woonbuurten waaraan niets zichtbaars gebeurt", schrijft hij. "Ook in andere dorpen zien we jammer genoeg hetzelfde beeld."

Westland Verstandig en Varekamps VVD vormen met GemeenteBelang Westland de Westlandse coalitie.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland