Archief

Bewoners Julianaweg niet blij met verplaatsen fietsstrook

Bewoners van de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande komen in protest tegen de plannen van de gemeente om het fietspad en de parkeerplaatsen voor auto's van plaats te verwisselen.

Die plannen werden eerder deze week bekendgemaakt in een brief aan omwonenden. Het idee is om tussen de rotondes Oudelandstraat en Edisonstraat het fietspad te verleggen en aan te laten sluiten aan het trottoir en de parkeervakken als buffer tussen het fietspad en de rijbaan voor auto's aan te leggen. Dit zou de veiligheid ten goede komen.

Bewoners zijn daar echter helemaal niet blij mee. In de nieuwe situatie zou het volgens hen juist onveiliger worden. Zij zien het niet als een oplossing, maar als een verplaatsing van het probleem. Zo kunnen autodeuren die onverhoeds aan de passagierskant worden opengedaan, gevaar opleveren voor fietsers. Bovendien zeggen zij niet vooraf te zijn geïnformeerd over de nieuwe plannen.

In de brief stelt de gemeente dat de plannen zijn gewijzigd 'naar aanleiding van bewonersbijeenkomsten'. Bewoner Cor Buijnink vraagt zich af hoeveel mensen het verzoek hebben gedaan om het fietspad en parkeerplaatsen om te draaien. Hij is een petitie gestart en heeft 41 handtekeningen verzameld van medebewoners en ondernemers langs de Koningin Julianaweg; specifiek het gedeelte tussen de Oudelandstraat en De Kiem. Zij willen de situatie handhaven zoals die nu is. De petitie wordt op korte termijn aangeboden aan de gemeente Westland.