Archief
Archief WOS

Archief WOS

Afsluiting Rijnvaartweg gaat zeker een maand langer duren

Een nieuwe tegenvaller voor automobilisten die gebruik willen maken van de Rijnvaartweg tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk: de afsluiting gaat duren tot 31 juli. Dat is een maand langer dan oorspronkelijk was aangegeven.

In een brief aan omwonenden van de Rijnvaartweg heeft ontwikkelaar ONW gemeld, dat de levering van de hoofdkabel voor elektriciteit op het Waelplas-eiland grote vertraging heeft opgelopen. "Als wij geen maatregelen zouden nemen, lopen de werkzaamheden uit tot in de loop van september. Dat is onacceptabel. Daarom hebben wij met de gemeente overlegd over wat te doen."

Deze tegenslag heeft gevolgen voor het fietsverkeer tussen Naaldwijk en ’s-Gravenzande. Fietsers moeten vanaf 24 april gaan omrijden. Waar zij nu over de rijbaan van de Rijnvaartweg kunnen rijden, moeten zij straks (vanuit de richting Naaldwijk) bij de Fluwijn linksaf richting Eekhoorn-Nerts-Nieuwe Vaart-Maesemundeweg-Hoflaan omrijden. Vanaf 9 juni zou het nieuwe fietspad langs de Rijnvaartweg gebruikt moeten kunnen worden.

ONW