Archief

Bezwaar tegen padelbanen in Maasland

Omwonenden van sportpark De Commandeur in Maasland zitten niet te wachten op de komst van drie padelbanen. De gemeente Midden-Delfland heeft inmiddels een vergunning verleend, maar daartegen is nu bezwaar gemaakt.

Tennisvereniging De Commandeur is al langer bezig met de voorbereidingen voor het aanleggen van padelbanen. Padel is een combinatie van tennis en squash en wordt gespeeld op een baan die is omgeven door glazen wanden. In de afgelopen jaren zijn veel verenigingen begonnen met het aanbieden van padel, om zo het aanbod van activiteiten te kunnen uitbreiden.

In Maasland was de vergunning in maart binnen en is daarna ook met omwonenden gesproken. "Na een door ons georganiseerde bijeenkomst met omwonenden vanuit met name de Werve is gebleken dat zij vooral bang zijn voor geluidsoverlast", zo schrijft het clubbestuur op de eigen website. De bewoners hebben dan ook bezwaar aangetekend. Daarmee komt het traject voorlopig stil te liggen. "Dat brengt ons in de situatie dat we even moeten afwachten wat er gaat gebeuren: in feite mogen wij beginnen met de aanleg van padelbanen, maar wij als bestuur denken dat het zorgvuldig is (ook richting bewoners van de Werve) om even af te wachten wat er nu gaat gebeuren."

De club had voor komende dinsdag een algemene ledenvergadering gepland, om daarin goedkeuring te vragen voor de aanleg van padelbanen. Die vergadering is voorlopig uitgesteld.

Monster

In Monster hebben ze al langer ervaring met padelbanen. MLTV'90 legde in 2018 de eerste twee banen aan en daarna volgden er nog twee. Een deel van de buurtbewoners is er echter niet blij mee en klaagt over geluidsoverlast. Dat komt met name door het gebonk van de ballen tegen de wanden. Uit metingen van de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) bleek vorig jaar dat de club in de avonduren (tussen 19.00 en 23.00 uur) te veel sportgeluid produceert: in totaal 5 decibel meer dan is toegestaan in dit tijdvak.

MLTV'90 besloot eerder dat er na 21.00 uur geen padel meer mag worden gespeeld. Inmiddels werkt de club hard aan maatregelen. Onlangs is er een aanvraag gedaan voor het plaatsen van een geluidsscherm.

Meer padelbanen

Ook in andere plaatsen liggen inmiddels padelbanen, of wordt daaraan gewerkt. LTC Naaldwijk en LTC 's-Gravenzande hebben ze bijvoorbeeld al enige tijd liggen. Bij Sportcenter Allround in Den Hoorn liggen indoor padelbanen en bij LTC Keenenburg in Schipluiden worden de banen later deze maand officieel geopend. Bij een aantal andere clubs in onze regio, waaronder Verburch in Poeldijk, zijn padelbanen serieus onderwerp van besprekingen.