Archief

Padelspelers MLTV'90 moeten vroeger stoppen

Er mag na 21.00 uur niet meer gespeeld worden op de padelbanen van tennis- en padelclub MLTV'90 in Monster. Die maatregel is genomen om geluidsoverlast te voorkomen.

Omwonenden van het complex aan de Jan Steenstraat klagen al langer over geluidsoverlast. Metingen van de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) toonden eerder aan dat er in de avond inderdaad te veel lawaai wordt gemaakt. Inmiddels ligt er ook een handhavingsverzoek bij de gemeente Westland.

In overleg met omwonenden en de gemeente mogen padellers niet meer tot 22.30 uur op de baan staan. De eindtijd is vervroegd naar 21.00 uur. De maatregel is deze week ingegaan en geldt voor onbepaalde tijd. "Ondanks alle begrip voor onvrede aan de kant van de enthousiaste padellers, zijn wij als bestuurders blij met dit compromis", schrijft het bestuur op de website van de club.

Maatregelen

De club werkt ondertussen aan structurele maatregelen om de geluidsoverlast tegen te gaan. Voorzitter Frank Faber liet eerder aan de WOS weten dat er wordt gedacht aan akoestische doeken en geluidswallen. Eind januari worden deze maatregelen gepresenteerd aan de gemeente en omwonenden. "Aangenomen dat we steun krijgen voor deze plannen gaan we over tot uitvoering en zullen dan ook verdere afspraken maken over onze openingstijden."