Archief

Metro vanaf 31 maart met passagiers naar Hoekse strand

De metro's op de Hoekse Lijn doen vanaf 31 maart ook station Hoek van Holland Strand aan. Dat meldt wethouder Vincent Karremans aan de Rotterdamse gemeenteraad.

Karremans houdt nog een kleine slag om de arm, omdat de RET nog in afwachting is van de resultaten van het proefbedrijf. Dat is afgelopen zondag gestart, maar vooralsnog lijkt alles goed te gaan. "Het proefbedrijf is op 12 maart gestart en duurt twee weken. Tijdens het proefbedrijf wordt de volledige dienstregeling gereden zonder passagiers. Ik kan u meegeven dat tot op heden de ritten van het proefrijden positief verlopen. Het ziet ernaar uit dat de RET een positief resultaat van het proefbedrijf kan sturen naar de MRDH", aldus de wethouder.

De Hoekse Lijn is een zeer een langdurig project gebleken. Al meerdere keren is ook de oplevering van het laatste deel van het project uitgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er in de zomer van 2022 al passagiers mee mochten naar het Hoekse strand. Dat werd later uitgesteld naar oktober en daarna eind november. Maar ook dat bleek te vroeg. In augustus werden de werkzaamheden van station Hoek van Holland Strand wel al afgerond.

De WOS nam afgelopen week een kijkje bij het proefbedrijf:

Een videoboodschap van Karremans: