Archief
Rijnmond

Deze zomer nog niet direct naar het strand met de metro

Deze zomer kun je nog niet rechtstreeks met de metro naar het strand van Hoek van Holland. Dat heeft wethouder Vincent Karremans vandaag aan de gemeenteraad van Rotterdam laten weten.

"Ik heb mij vlak na mijn aantreden als wethouder Mobiliteit laten informeren over de stand van zaken en de voortgang van de aanleg van de Metro aan Zee. Daaruit bleek dat er nog veiligheidblokkerende bevindingen zijn, die momenteel worden opgelost. Het gaat hier om bijvoorbeeld de fundering van een aantal bovenleidingsmasten", schrijft Karremans.
“Dit in combinatie met de doorlooptijden van het proefrijden en de indienststellingsvergunning, maakt dat het nog niet realistisch en verantwoord is om de Metro aan Zee deze zomer nog in exploitatie te laten gaan", verklaart de wethouder.

Het wordt dus vrijwel zeker oktober, al heeft de wethouder alle betrokken partijen verzocht zich maximaal te blijven inspannen om "wanneer mogelijk eerder in exploitatie te gaan, mits dat veilig en verantwoord kan."

Karremans: "Ik vind het, in het in het bijzonder voor de strandbezoekers, erg vervelend dat zij deze zomer nog geen gebruik kunnen maken van deze unieke metroverbinding naar het strand van Hoek van Holland. Wel kunnen strandbezoekers gewoon gebruik maken van bus 611 die in vier minuten van het tijdelijke busstation Hoek van Holland Haven richting strand rijdt."