Archief

Strandmetro zo goed als af

De laatste halte van het project 'Metro aan Zee' is klaar voor gebruik. Het kan echter nog even duren voordat de eerste metro ook echt naar Hoek van Holland kan rijden. Er moet namelijk eerst nog getest worden.

Ieder station langs de metrolijn heeft een andere kleur gekregen. De halte in Schiedam is geel van binnen, als symbool van de opkomende zon. Halte Hoek van Holland Strand is van binnen rood, een verwijzing naar de ondergaande zon.

Station Hoek van Holland Strand is inmiddels zo goed als klaar. "Het is nu wachten op de indiensstellingsvergunning", weet omgevingsmanager Ruud Langeveld. Dat gaat echter nog wel even duren.

Eerder dit jaar bleek uit een proefrit dat er nog wat hobbels op de weg liggen om al vanaf de zomer te gaan rijden naar het Hoekse strand. Uit een proefrit bleek dat er nog veiligheidblokkerende bevindingen zijn, die momenteel worden opgelost. Het gaat om bijvoorbeeld de fundering van een aantal bovenleidingsmasten en de noodstop van de metro. De planning is nu dat de Metro aan Zee in oktober gaat rijden.

Categorieen:
Nieuws Hoek van Holland