Archief

Fred Voskamp nieuwe CDA-wethouder Midden-Delfland

Fred Voskamp gaat in Midden-Delfland aan de slag als wethouder. Hij gaat daar Frank ten Have opvolgen. Dinsdag wordt hij geïnstalleerd.

Westlander Voskamp was van 2018 tot 2022 namens het CDA wethouder in Maassluis. Het college bestond toen uit CDA, VVD, PvdA en D66 waarbij de christendemocraten twee wethouders leverde, VVD en PvdA beide één en D66 geen. Na de verkiezingen in maart vorig jaar kwam er in Maassluis een coalitie van vier partijen (CDA, VVD, PvdA en Maassluis Belang), met elk één wethouder. CDA koos voor Corine Bronsveld, waardoor er voor Voskamp geen plek meer was. Voskamp bleef nog wel enige tijd aan als raadslid, maar stopte daar in november mee.

Vacature

In Midden-Delfland ontstond er in december een vacature, toen CDA-wethouder Frank ten Have aangaf weg te willen. "Kort gezegd, ervaar ik in deze nieuwe bestuursperiode een onvoldoende vruchtbare samenwerking waardoor ik persoonlijk steeds minder in staat ben een zinvolle en constructieve bijdrage te leveren", liet hij weten in een verklaring.

Na het vertrek van Ten Have ging het college in Midden-Delfland voorlopig door met twee wethouders (Wendy Renzen en Melanie Oderwald), terwijl CDA Midden-Delfland ondertussen zocht naar een geschikte opvolger. Die is dus gevonden in Voskamp.

Collegewerkprogramma

Voskamp wordt tijdens de raadsvergadering op dinsdag 21 februari geïnstalleerd. Daarna kunnen burgemeester en wethouders ook aan de slag met de voltooiing van het collegewerkprogramma. Daar was na de zomervakantie al een begin aan gemaakt, maar het proces kwam stil te liggen door het vertrek van Ten Have.